Telefon
WhatsApp
BERAT KANDİLİ
300 X 250 Reklam Alanı

Recep Ayı, Şaban Ayı derken Ramazan Ayı yaklaştı. Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Gecesi’dir. Rivayet olunur ki:Peygamber Efendimiz (sav.) Berat Gecesi ile ilgili şöyle buyurdular:
“Şaban ayının yarısının gecesi olduğu zaman onu ibadet ve taatla geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Zira Allah Teâla bu gece güneşin batışından itibaren, dünya semasına rahmetle tecelli eder ve şöyle buyurur:‘Yok mu bana istiğfar eden, onu mağfiret edeyim.Yok mu rızık isteyen, ona rızık vereyim.Yok mu bir hastalığa yakalanan, ona afiyet vereyim.Yok mu şunu isteyen? Yok mu bunu isteyen?’diye sabaha kadar devam eder.”
Hakiki bir kulluk için bu fırsatı da değerlendirmek, merhametlilerin en merhametlisi Rabb’imin davetine teslim olmak ne güzeldir. Rabb’im bizlere fırsatlar sunmuş.Adeta bizlere :
- Gel diyor;
- Günahın çok olsa da gel.
- Sana bir fırsat daha veriyorum.
---Gel.
-- Uhut Dağı kadar günahında olsa gel.
--Gözyaşınla gel.
--Günahlarına pişmanlığınla gel.
- Benim rahmetim gazabımın üstündedir,
-Korkma gel.
-Kulumun günahından tövbe etmesi beni hoşnut eder, gel.
-- Sevgili Peygamberimin sana öğrettiği dualarla gel.
--Cehennem ateşini söndürecek benim için akan gözyaşlarınla gel. ---
--Gururunu, kibrini tevazu kılıcıyla kes, öyle gel.
--- Dünyaya veda et, öyle gel.
--- Malını, mal varlığını, makamını unut öyle gel.
---Yunus gibi gel,
--Mevlâna gibi gel.
Bu mübarek kandillerde gönlümüzden, bilerek veya bilmeyerek yaptığımız günahlara tövbe ederek boyun bükerek Cenab-ı Allah’ın huzuruna varmak ne güzeldir. Huzurda içimizden geldiği gibi dua etmek inşallah Allah’ın rızasına vesile olur. Hiçbir şey bilmiyorsak şöyle dua edelim:
“Ya Rabbi huzuruna geldim. Günahlarıma rağmen geldim çünkü gidecek başka bir kapı bilmiyorum. Ben yok idim, sen var ettin. Sahip olduğum her şey senindir Ya Rabbi. Ben demek ne haddime? O şeytanın sözüdür. Şeytan ise lanetlenmiş ve huzurdan kovulmuştur. Beni kibir, riya, haset hastalıklarından muhafaza et ya Rabbi. Nefsimin esiri etme. Günahlarımı bağışla. Verdiğin bütün nimetlere şükredenlerden eyle. Peygamberine layık bir ümmet eyle. Senin Peygamberin,“Mü’min o kimsedir ki yüzüne bakıldığı zaman Allah hatırlanır.” buyuruyor. Ya Rabbi bizlere öyle güzel bir ahlak ver ki bizim yüzümüze bakanlar daima seni hatırlasınlar. Ya Rabbi bana öyle bir hayat yaşat ki vefatımdan sonra insanlar, içtenlikle benden hoşnutve razı olsunlar. Benden şikâyetçi olmasınlar ya Rabbi.
Ya Rabbi!Senin sevgili peygamberin “Allah-u azimüşşan, şaban ayının yarısında kullarının durumunu gözden geçirir, müşrik ve kindar olanlardan başka bütün kullarının günahlarını bağışlar.” buyuruyor. Ya Rabbi bu gece bizleri imanı kâmil olanlardan yaz. İçimizde kin nefret adına ne var ise yerine şefkati, kardeşliği, merhameti yerleştir. Bizleri bu gece hürmetine affedilenlerden ve BERAT’ını alanlardan eyle.
Bu mübarek geceden sonra ramazan ayına sayılı günler kalıyor. Ruhumuzu bedenimizi ramazan ayına hazırlayalım. İyilik, merhamet, şefkat duygularımız doruğa ulaşmalı. “Nasıl Allah’ın rızasını kazanabilirim?”telaşı içinde olmalıyız. Bu mübarek aylarda yapılan ibadet ve hasenelerin diğer zamanlardan daha feyizli ve bereketli olduğunu unutmayalım. Yazımı Efendimiz (sav.) bu mübarek BERAT gecesinde yaptığıve bizlere öğrettiği dua ile bitiriyorum:
“Allah’ım, azabından, affına, gazabından rızana sığınıyor, senden yine sana iltica ediyorum. Sana gerektiği gibi hamt etmekten acizim, sen seni sena etiğin gibi yücesin.”
Beratınız ebedi beratlardan olsun…

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

1 Yorum

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 7 6 0 19
2 SAMS  Samsunspor 8 6 2 18
3 FB  Fenerbahçe 7 5 1 16
4 BJK  Beşiktaş 6 5 0 16
5 İBFK  Başakşehir 7 4 1 14
6 GÖZ  Göztepe 7 3 1 12
7 EYP  Eyüpspor 8 3 2 12
8 KON  Konyaspor 8 3 3 11
9 BOD  Bodrum 8 3 4 10
10 TS  Trabzonspor 7 1 0 9
11 ALNY  Alanyaspor 7 2 2 9
12 KSM  Kasımpaşa 8 1 2 8
13 SVS  Sivasspor 8 2 4 8
14 ANT  Antalyaspor 8 2 4 8
15 ÇRZ  Ç.Rizespor 8 2 5 7
16 GFK  Gaziantep FK 6 1 4 4
17 KYS  Kayserispor 7 0 3 4
18 HTY  Hatayspor 7 0 4 3
19 ADS  Adana Demir. 8 0 7 1
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Kulu Nöbetçi Eczaneler

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği